Home » Strooizout

Strooizout

Strooizout tip 1:
Gladde opritten, wegen en parkeerplaatsen: zodra nachtvorst z’n intrede doet en er ook maar het kleinste beetje neerslag valt, ga je ’s ochtends met strooizout aan de slag om uw oprit of parkeerplaats sneeuwvrij te krijgen.

Strooizout tip 2:
Preventief strooien is de zuinigste en meest effectieve manier om uw oprit en stoep sneeuwvrij te houden. Als je wacht tot er sneeuw ligt om te beginnen met strooien, is het eigenlijk al te laat. Achteraf, als het al glad is, heb je namelijk dubbel zo veel zout nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Om een sneeuwvrij oppervlak te verkrijgen, verspreid je dus het best ruim vóór de sneeuwval uw strooizout over de oprit, het wegdek of de parking. Het weerbericht of de weer-app in de gaten houden is de boodschap

Strooizout tip 3:
Verdeel het strooizout gelijkmatig
Een handvol strooizout per vierkante meter volstaat doorgaans. Zorg er ook voor dat je het zout gelijkmatig verdeelt over het volledige oppervlak. Bij grote oppervlakken ben je ook erg lang bezig als je alles met de hand uitstrooit. In dat geval ben je dan ook beter af met een strooiwagentje.