Home » Schaatsen

Schaatsen

Tijdens de wintermaanden kunt u bij ons een uitgebreid assortiment noren, hockeyschaatsen, kunst- en kinderschaatsen vinden. Bij een natuurijs periode zorgen wij voor snelle aanvullingen van voorraden met eigen vervoer. De afgelopen jaren is gebleken dat u bij Provak zeker zult slagen!

Schaatsen slijpenschaatsen-slijpen

Uw schaatsen vakkundig laten slijpen? U kunt van maandag tot en met zaterdag bij ons terecht aan de Nijverheidsweg 11 in Soest. Wij slijpen uw schaatsen zodat u dezelfde dag nog het ijs op kunt. Elke werkdag vóór 12.00 uur gebracht om 17.00 uur klaar (op zaterdag voor 15.00 uur) na 12.00 uur gebracht de volgende dag na 10.00 uur klaar. Wij slijpen zowel noren, kinderschaatsen, als kunst- en hockeyschaatsen. Bekijk hier de video.

Wanneer is het slijpen van schaatsen nodig?

Als uw schaatsen bijvoorbeeld op het ijs wegglijden als u zich af wilt zetten, is het tijd voor een slijpbeurt. Uiteraard kunnen wij ook voor u beoordelen of de schaatsen toe zijn aan een slijpbeurt.

Heeft u een hele tijd niet geschaatst en wilt u, voordat u weer gaat schaatsen, weten of het nodig is om uw schaatsen te slijpen? Ga dan met een nagel over de scherpe rand van het ijzer van uw schaats. Als er een laagje van uw nagel afgaat, dan zijn uw schaatsen nog scherp genoeg. Gebeurt dit niet, dan is het verstandig uw schaatsen te laten slijpen.

U kunt naast het slijpen van schaatsen ook bij ons terecht voor het slijpen van:

  • messen
  • zaagbladen
  • beitels
  • zaagkettingen
  • (snoei)scharen
  • maaiermessen
Meer weten of een afspraak maken? Bel direct: 035-6026900 Neem contact op